Nieuws

Archief

Studiedag Stroom Van Eigen Kweek

09-10-2014

Is PV nog steeds interessant voor gemeentelijke gebouwen? Blijft groene en duurzame energie nog altijd een investering waard? In het kader van het Limburgse project ESCOLimburg2020 organiseert de provincie samen met Infrax en Dubolimburg op 22 oktober een studiedag bij Stebo in Genk met als thema ‘Stroom van eigen kweek’. Specialisten van Ode Vlaanderen en Infrax even toelichting over de technische en financiële aspecten, het huidige potentieel en wat de toekomst ons brengt. We luisteren naar de gemeente Hechtel-Eksel die dit jaar speciaal in zonne-energie wil investeren. Tenslotte verneemt u als gemeente heel concreet hoe Infrax u in het kader van haar ESCO-werking helpt om erg gemakkelijk PV-projecten te realiseren.

De Limburgse gemeenten willen in het kader van hun klimaatdoelstellingen werk maken van de energiezuinigheid van hun gemeentelijke gebouwen én investeren in hernieuwbare energie.Enkele jaren was het vanzelfsprekend dat ook de gemeenten massaal investeerden in zonne-energie. Heel wat gemeentelijke gebouwen werden voorzien van zonnepanelen. Door het wegvallen van de hoge overheidssteun leek het plots alsof zonne-energie geen goede keuze meer was. Het tegendeel is waar!De terugverdientermijn is dan misschien niet meer zo spectaculair, investeren in zonne-energie is nog steeds een goede, duurzame keuze!

Praktisch

Datum: 22 oktober 2014

Locatie: Stebo - Windekestraat 1, 3600 Genk  (als u gebruikt maakt van GPS: zijstraat van de Zevenbonderstraat)

Programma

9:00 Ontvangst
9:20 Verwelkoming door Frank Vanbrabant - CEO Infrax
9:30 Is PV interessant voor gemeenten? Welke zijn het bijbehorend potentieel, praktische info en cijfers, te verwachten ontwikkelingen? door Jo Neyens - ODE/PV Vlaanderen
10:15 Aansluitvoorwaarden voor PV voor gemeenten en groene stroomcertificaten door Guido Claes - Infrax
10:35 Testimonial Hechtel-Eksel door Jan Dalemans - burgemeester Hechtel-Eksel
10.45 Aanpak plaatsing PV via ESCO voor gemeenten door Filip Drijkoningen - Infrax

Inschrijven doet u door op DEZE LINK te klikken!

SURE2050 helpt gemeentelijk vastgoed

09-10-2019

ESCOLIMBURG realiseert 20 miljoen aan investeringen

03-04-2017

Lokale energie efficiëntie investeringsmodellen

23-01-2017