Nieuws

Archief

Totaalvisie op gemeentelijk en kerkelijk patrimonium

02-02-2016

Financiering van een gemeentelijke renovatie? Niet-bouwen? Meervoudig gebruik van gebouwen? Met ESCOLIMBURG2020 helpen en begeleiden de Provincie Limburg, Dubolimburg en Infrax de Limburgse gemeenten om hun eigen gebouwen op een de efficiëntst mogelijke manier duurzaam te renoveren. Op donderdag 17 maart focust ESCOLIMBURG2020 tijdens een gratis event op een totaalvisie voor het gemeentelijk en kerkelijk patrimonium. U krijgt inside-informatie uit eerste hand van betrokken architecten, gebouwbeheerders en schepenen. Schrijf je hier in! 

Programma

17u                       Ontvangst met soep & broodjes
18u                       Inleiding door Ludwig Vandenhove (gedeputeerde Milieu & Natuur)
18u10                    Toelichting ESCOLIMBURG2020
18u20                    Meervoudig gebruik gemeentelijk en kerkelijk patrimonium
19u00                    Patrimoniumbeheer en energie-investeringen van een kerkfabriek
19u20                    Testimonial gemeente Maasmechelen
19u40                    Receptie

Meervoudig gebruik van gemeentelijk en kerkelijk patrimonium

Tim Vekemans en Dimitri Minten (RE-ST architecten en docenten Uhasselt) presenteren een alternatief ruimtelijk ontwikkelingsmodel dat uitgaat van een fictieve bouwstop waarbij ruimtelijke behoeften worden ingevuld binnen het bestaande patrimonium. Oftewel: het niet-bouwen als een mogelijk financieel winstgevende ontwikkelingsmethode. Aan de hand van meerdere praktijkvoorbeelden zullen tien tactieken van het niet-bouwen worden toegelicht die als tool dienen alle actoren in een bouwproces.

Patrimoniumbeheer en energie-investeringen van een kerkfabriek

Kerkfabrieken hebben te maken met achterstallig onderhoud, hoge energierekeningen, gebrek aan technische kennis, problemen met aanbestedingen en financiering. Zij doen meer en meer een beroep op de gemeenten om hun energiekosten (en investeringen) te kunnen betalen. Piet Rymen van CKB Herk-de-Stad en schatbewaarder van de Kerk in Schulen – brengt een verhaal uit de dagelijkse realiteit met interessante inside-informatie.

Beheer en financiering van gemeentelijk patrimonium

Caroline Penders - schepen van openbare werken en patrimonium in Maasmechelen – brengt vanuit haar standpunt als lokale gezagsdrager een testimonial over het management, beheer & financiering van het gemeentelijk patrimonium in de gemeente en uitgevoerde ESCO-projecten.

Inschrijven voor dit event is GRATIS en kan tot en met donderdag 10 maart via info@dubolimburg.be met de vermelding ESCOLIMBURG2020 en het aantal personen dat u wenst in te schrijven.

Lees HIER de uitnodiging als pdf.

ESCOLIMBURG realiseert 20 miljoen aan investeringen

03-04-2017

Lokale energie efficiëntie investeringsmodellen

23-01-2017

Creatief met kerk

12-12-2016