Aquadroom Maaseik


Bespaarde kWh

Wie slim omgaat met energie, bespaart. Deze meter geeft aan welke energiebesparing werd gerealiseerd. Wat betekent dit cijfer? Een gloeilamp van 60 watt die een heel jaar permanent brandt, verbruikt 500 kWh per jaar.


CO2 besparing in kilogram

Weg met de CO2: deze meter geeft aan hoeveel kilogram CO2 er uit de lucht wordt gehaald dankzij de inspanningen en investeringen van de deelnemende gemeenten en hun projecten die u op deze site vindt. Wat betekent dit cijfer? Een gloeilamp van 60 watt die gedurende een heel jaar brandt zorgt voor een CO2-uitstoot van ongeveer 100 kg CO2 per jaar.


Opgewekte energie (kWh)

Gebouwen worden in de toekomst energieneutraal. Nu al investeren is jaren langer winst maken. Het aantal kWh worden opgewekt door de photovoltaïsche installaties op de diverse daken van gemeentelijke gebouwen.

5603000
kWH
1409000
Kg
0
kWH

Aquadroom Maaseik

01-01-201

In de Aquadroom in Maaseik werd een meetcampagne uitgevoerd. Bedoeling is om de zoveel mogelijk kosten te besparen op het vlak van gas en elektriciteit. Met succes. Door simpelweg de HVAC juist af te stellen werden er met een minimale investering enorme winsten op vlak van energiebesparing en CO2-emissie geboekt.

A measuring campaign was carried out in the Aqua Room in Maaseik. The intention is to save as much as possible in terms of gas and electricity. Successfully. Simply adjusting the HVAC correctly made a huge investment in terms of energy saving and CO2 emissions with a minimal investment.