Gemeenschapscentrum Tentakel Zonhoven


Bespaarde kWh

Wie slim omgaat met energie, bespaart. Deze meter geeft aan welke energiebesparing werd gerealiseerd. Wat betekent dit cijfer? Een gloeilamp van 60 watt die een heel jaar permanent brandt, verbruikt 500 kWh per jaar.


CO2 besparing in kilogram

Weg met de CO2: deze meter geeft aan hoeveel kilogram CO2 er uit de lucht wordt gehaald dankzij de inspanningen en investeringen van de deelnemende gemeenten en hun projecten die u op deze site vindt. Wat betekent dit cijfer? Een gloeilamp van 60 watt die gedurende een heel jaar brandt zorgt voor een CO2-uitstoot van ongeveer 100 kg CO2 per jaar.


Opgewekte energie (kWh)

Gebouwen worden in de toekomst energieneutraal. Nu al investeren is jaren langer winst maken. Het aantal kWh worden opgewekt door de photovoltaïsche installaties op de diverse daken van gemeentelijke gebouwen.

0
kWH
0
Kg
0
kWH

Gemeenschapscentrum Tentakel Zonhoven

01-01-2015

In Gemeenschapscentrum Tentakel ging men vooral op zoek naar een verhoogd gebruikerscomfort. Een relighting was nodig om de aanwezige lux op het podium en in de polyvalente zaal op te voeren naar een comfortabelere 500 lux. Ook het dak had nood aan extra isolatie, en de dakkoepels dienden te worden vernieuwd.

Werken:

Isolatie van het dak: 16 centimeter PIR met een U-waarde van 0,14, wat zeer laag is.
Vervangen van de lichtkoepels
Relighting van podium en polyvalente zaal om de lage lux-waarden (variërend tussen 20 en 80) op te waarderen tot 500 lux, met slechts een geringe verhoging van het vermogen. Er werden T5-armaturen geplaatst. 

 

The Tentakel Community Center was mainly looking for increased user comfort. A relighting was required to boost and increase the present number of lux (light) on stage and in the polyvalent room to a more comfortable 500 lux. The roof also needed additional insulation, and the roof tiles had to be renewed.

These actions were taken:
Roof insulation: 16 centimeter PIR with a U value of 0.14, which is very low.

Replacing the light domes

Relighting of stage and polyvalent room to upgrade the low lux values (varying between 20 and 80) to 500 lux, with only a slight increase in power. T5 luminaires were put in place.