OCMW-gebouw Beverlo (Beringen)


Bespaarde kWh

Wie slim omgaat met energie, bespaart. Deze meter geeft aan welke energiebesparing werd gerealiseerd. Wat betekent dit cijfer? Een gloeilamp van 60 watt die een heel jaar permanent brandt, verbruikt 500 kWh per jaar.


CO2 besparing in kilogram

Weg met de CO2: deze meter geeft aan hoeveel kilogram CO2 er uit de lucht wordt gehaald dankzij de inspanningen en investeringen van de deelnemende gemeenten en hun projecten die u op deze site vindt. Wat betekent dit cijfer? Een gloeilamp van 60 watt die gedurende een heel jaar brandt zorgt voor een CO2-uitstoot van ongeveer 100 kg CO2 per jaar.


Opgewekte energie (kWh)

Gebouwen worden in de toekomst energieneutraal. Nu al investeren is jaren langer winst maken. Het aantal kWh worden opgewekt door de photovoltaïsche installaties op de diverse daken van gemeentelijke gebouwen.


kWH

Kg

kWH

OCMW-gebouw Beverlo (Beringen)

01-01-2013

Het OCMW-gebouw van Beverlo (Beringen) voldeed niet langer aan moderne normen en eisen. Het stadsbestuur van Beringen nam Infrax onder de arm in het kader van de ESCOwerking. De stookplaats werd vernieuwd en er kwamen 30 zonnepanelen op het dak te liggen.

WELKE WERKEN WERDEN UITGEVOERD?

Een totale make-over van de stookplaats en eigen productie van elektriciteit via photovoltaïsche panelen: dat was de opdracht, en die werd tot in detail uitgevoerd. Het doel was de transformatie van het gebouw tot een modern gebouw dat voldoet aan eisen en noden van de 21ste eeuw.

*de sterk verouderde stookplaats werd volledig vernieuwd. Een condenserende gasketel werd geïnstalleerd; de installatie werd gefinetuned om tot een optimaal rendement te komen. Alle asbest rond de oude buizen werd professioneel verwijderd door een erkende firma.
*deze ingreep verhoogt het comfort van de gebruikers en zorgt uiteraard voor een grote energiebesparing.
*op het dak zijn 30 kWpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor het gebouw haar eigen energie opwekt.

FICHE

OCMW Beverlo, Burgemeester Heymansplein 14, 3580 Beringen
Opdrachtgever: Stad Beringen
Hoofdaannemer: Soleco (PV), Camps (HVAC)

FOTO'S