Sportcentrum De Bemvoort Overpelt


Bespaarde kWh

Wie slim omgaat met energie, bespaart. Deze meter geeft aan welke energiebesparing werd gerealiseerd. Wat betekent dit cijfer? Een gloeilamp van 60 watt die een heel jaar permanent brandt, verbruikt 500 kWh per jaar.


CO2 besparing in kilogram

Weg met de CO2: deze meter geeft aan hoeveel kilogram CO2 er uit de lucht wordt gehaald dankzij de inspanningen en investeringen van de deelnemende gemeenten en hun projecten die u op deze site vindt. Wat betekent dit cijfer? Een gloeilamp van 60 watt die gedurende een heel jaar brandt zorgt voor een CO2-uitstoot van ongeveer 100 kg CO2 per jaar.


Opgewekte energie (kWh)

Gebouwen worden in de toekomst energieneutraal. Nu al investeren is jaren langer winst maken. Het aantal kWh worden opgewekt door de photovoltaïsche installaties op de diverse daken van gemeentelijke gebouwen.

296000
kWH
64000
Kg
24468
kWH

Sportcentrum De Bemvoort Overpelt

01-01-2014

Sporthal De Bemvoort in Overpelt was aan renovatie toe. De gemeente nam Infrax onder de arm voor de volledige renovatie van de kleedkamers. Via ESCOLIMBURG2020 werd de stookplaats vernieuwd en tegelijk de installatie voor sanitair warm water. Men plaatste een ventilatiesysteem met warmtewisselaar, de verlichting werd vernieuwd en verbeterd in de hele sporthal. Op het dak plaatste men zonnepanelen met een vermogen van 10 kWp.

WELKE WERKEN WERDEN UITGEVOERD ?

*Verwarming: twee ketels van 225 kW met nieuwe collector werden geïnstalleerd en zorgvuldig afgeregeld.

*Ventilatie: er werd een platenwarmtewisselaar geïnstalleerd met 5 luchtgroepen.

*Twee condenserende gasboilers van 84 kW zorgen voor sanitair warm water.

*De kleedkamers kregen relighting: T8 armaturen werden vervangen door T5 met electronische voorschakelapparatuur (EVA), gestuurd door bewegingsdetectoren. Aan de inkom en het cafetaria werden led-, PL- en IRC-halogeenlampen geplaatst.

*De leidingen voor verwarming, sanitair warm water, afvoer en recuperatie regenwater van de kleedkamers werden vernieuwd.

FICHE

Sporthal De Bemvoort

Jeugdlaan 8
3900 Overpelt

Opdrachtgever: gemeente OVerpelt

Aannemers: Maris Technics (Relighting), IVV Technieken (HVAC) en Soleco Technics (PV)

FOTOS